Juodųjų serbentų uogų veikliosios medžiagos pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, gerina virškinimo ir skrandžio veiklą.
Juodųjų serbentų uogų milteliai gali būti naudojami jogurtams ,kokteiliams, varškės produktams ,tortams, arbatoms ir kitur.
Rekomenduojama valgyti vaikams,aktyvų gyvenimo būdą vedantiems žmonėms.
INFORMACIJOS ŠALTINIAI (LITERATŪRA):
.Vasiliauskas J.2011,GAMTOS VAISTINĖ(Žolelių antpilai,nuovirai,pavilgai,vonios nuo visų ligų),Vilnius,Alma littera.
Obelevičius S.2022 NEMOKAMI VAISTAI IR MAISTAS ŠALIA MŪSŲ
(Augalų vaistinės ir maistinės savybės gydomųjų priemonių ir patiekalų receptai).Kaunas,Lututė.
Dr.prof.Olšauskas A.M.2018,SVEIKATOS GIDAS (Gydomųjų augalų žinynas kokybiškam ir sveikam gyvenimu
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.